Productinnovatie
Yacomo
Student Company
2017
acon is een nieuwe groente oorspronkelijk van Zuid-Amerika. Yacomo, een student company van zes studenten uit hogeschool Vives in Roeselare. Zij verwerken de yacon in een mousse met chocolade en in confituur.
Mousse van Yacon
De Mousse van yacon is gemaakt met de pulp van yacon. Dit mengen ze met chocolade. Gewone chocomousse zou je denken? Dit is het echter niet zo, de yacon bevat inuline wat een gezonde suikervervanger is. Hierdoor moeten ze geen extra suiker aan toevoegen. Verder gebruiken ze enkel de pure chocolade. Zo is het dus een gezonder chocomousse die nog een lichte vezelstructuur bevat van de pulp van de yacon.
Yaconfituur
Bij het uitpersen van de yacon heb je naast de pulp natuurlijk ook het sap als restproduct. Maar niet getreurd daar vonden deze zes studenten een oplossing op. Namelijk het maken van confituur met het sap, ze mengen dit met rode vruchten wat een aangename zoete smaak heeft.